A fost lansată harta interactivă a instituțiilor teatrale din Rețeaua Europeană a Teatrelor Istorice

Pe 25 octombrie, Teatrul Național Iași sărbătorește 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞. Cu această ocazie, a fost creată harta interactivă a a teatrelor din Rețeaua Europeană a Teatrelor Istorice:

Teatrul Naţional din Iaşi este partener în proiectul Reţeaua Europeană a Teatrelor Istorice și managerul Rețelei Marea Neagră.

Proiectul este co-finanţat de Programul Cultura al Uniunii Europene și coordonat de Perspectiv – Asociaţia Teatrelor Istorice din Europa şi alte 15 organizaţii partenere din 12 ţări. Reţeaua Europeană a Teatrelor Istorice este o reţea dinamică şi interactivă, creată cu scopul de a încuraja, conserva şi restaura teatrelor istorice, dar şi de a familiariza publicul cu moştenirea culturală pe care acestea o oferă. În Europa există peste 3000 de astfel de edificii, iar Reţeaua Europeană a Teatrelor Istorice oferă prilejul de a descoperi 120 dintre cele mai frumoase, mai interesante și mai bine conservate clădiri, începând cu perioada Renașterii. Reţeaua Europeană a Teatrelor Istorice este structurată regional în 11 rețele: Rețeaua Adriatică, Rețeaua Alpină, Rețeaua Baltică, Rețeaua Marea Neagră, Rețeaua Canalului, Rețeaua Împăratului, Rețeaua Germană, Rețeaua Iberică, Rețeaua Nord Italică, Rețeaua Nordică și Rețeaua Franceză.

Biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrală
(rezervări tel. 0232 255999) și de pe teatrulnationaliasi.ro,
entertix.ro, myticket.ro.

Mai multe articole

Află noutăți despre spectacole, premiere sau festivaluri.

Trei premii UNITER pentru spectacolul Teatru Național Iași, "Antologia dispariției", în regia lui Radu Afrim.