Mixer cu 24 intrări
Amplificator 2x1200w + 2x3000w
Amplificator 2x500w
Boxe 4 (subwoofer0 + 8 satelit)
Microfon wireless: 4
Microfon wireless (voce) : 2
Orga Photon
4 ştăngi cu proiectoare (ETC+PAR) fixe şi mobil
Sala Mare a Teatrului Național, de o frumusețe uluitoare, decorată în stil rococo, are o capacitate de 740 de locuri, dispuse pe trei nivele (stal, loje și balcon). Sala este luminată cu 1418 lămpi electrice și de impresionantul candelabru cu 109 becuri din cristal de Veneția, comandat special la Berlin. Cortina pictată, originală, a fost realizată de maestrul vienez Maximilian Lenz şi terminată de unul din discipolii săi. O adevărată operă de artă, cortina a fost concepută sub forma unei alegorii a vieţii cu cele trei vîrste în plan central, la dreapta fiind imaginată simbolic Unirea Principatelor Române. Partea stângă, creația elevului lui Lenz, diferă de restul ansamblului prin stil și culoare. Plafonul şi cortina de fier sau de incendiu poarta semnătura pictorului și scenografului austriac Alexander Goltz, care de asemnea a realizat și pictura pentru interiorul sălii Teatrului Național din Zagreb.
Cortina de fier prezintă motive ornamentale, dispuse simetric, iar plafonul are ca tematică Povestea, reprezentată figurativ prin alegorii paradisiace, nimfe şi îngeri încadraţi de o stucatură rococo. Tot pe plafon, deasupra fosei orchestrei se află stema celor patru provincii reunite, cu însemnele heraldice ale fiecăreia, iar din stema regală aflată într-un plan paralel a rămas doar sceptrul, însemnele regale fiind îndepărtate după abdicare, în 1947.
În anul 2006, Sala Mare a intrat în reparații capitale și s-a redeschis pe 5 octombrie
2012, cu producția Iașii în carnaval de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija și
proiecția filmului 3 generații de actori – portret colectiv realizat de Alexandru
Condurache.
Sala Teatru³ a reprezentat în anul 2007 soluția salvatoare care trebuia să asigure preluarea principalelor activități derulate în Sala Mare a Naționalului ieșean, aflată atunci în restaurare. Ideea s-a materializat la începutul stagiunii 2008 – 2009, sala cu o capacitate de 150 de locuri fiind inaugurată în octombrie, când a avut loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Avram Goldfaden”. Macbeth de William Shakespeare, în regia lui Mihai Măniuţiu, a fost primul spectacol al trupei ieşene care s-a jucat în acest spațiu.
Sala Teatru³ a câştigat Premiul Naţional pentru Arhitectură, oferit de juriul Bienalei de Arhitectură, eveniment desfăşurat în toamna anului 2008 la Bucureşti, iar în anul 2011 a primit premiul pentru proiecte inedite și realizări remarcabile din partea UNITER.
Mixer cu 24 intrări
Amplificator 2x1200w + 2x3000w
Amplificator 2x500w
Boxe 4 (subwoofer + 8 satelit)
Microfon wireless: 4
Microfon wireless (voce) : 2
Orga Photon
Dotări tehnice:
4 ştăngi cu proiectoare (ETC+PAR) fixe şi mobil
2 CD playere
4 boxe de 1000 W în diagonala sălii
mixer cu 24 canale stereo
3 proiectoare LAMPO de 1000 W
3 reflectoare de 1000 W
1 stroboscop de 1000 W
30 proiectoare de 650 W cu lentilă Fresnel
8 proiectoare STRAND de 1200 W cu lentilă Fresnel
Orgă lumini AVAB-PRESTO cu 40 de canale
Sala Studio datează din anul 1980, când în clădirea Teatrului Național se improvizează un spațiu de joc, pe locul unei foste magazii de costume. Sala, dotată modest din punct de vedere tehnic, a fost amenajată sub forma unei arene, cu scena în mijloc și locurile destinate spectatorilor dispuse de jur împrejur. Primul spectacol produs la Sala Studio, Duo Amore, în regia directorului de atunci Mircea Radu Iacoban, a avut prima reprezentație pe 13 iunie 1980. În anul 1984, spațiul este renovat după o concepție arhitecturală mai evoluată și echipat cu tehnica necesară unei săli de spectacole. În anul 1993, Sala Studio primește numele actorului și directorului Teofil Vâlcu, care a jucat în acest spațiu în ultima parte a carierei sale.
Sala are o capacitate variabilă, de până la 100 de locuri, în funcție de fiecare producție în parte.
În anul 2007, când Sala Mare a teatrului era în plin proces de restaurare, în fosta Uzină electrică este amenajat un nou spațiu de joc. Sala Uzina cu teatru, cu o capacitate de 80 de locuri, fost atelier de pictură, și-a dobândit renumele unei săli dedicate producțiilor contemporane. With a little help from my friends de Maria Manolescu, în regia lui Radu Apostol, prima producție prezentată în noua sală, a avut premiera pe 20 iunie 2007.
Clădirea Uzina electrică sau Uzina de Lumină a fost construită odată cu edificiul Teatrului Național, de a cărei inaugurare se leagă începutul electrificării orașului Iași. În seara de 1 decembrie 1896, piața teatrului a fost iluminată cu ajutorul a 12 becuri cu arc electric, alimentate din uzina electrică a teatrului. Arhitecții vienezi Fellner și Helmer au prevăzut în proiectul inițial că „luminatul se va face cu electricitate sau de către stațiunea centrală (uzina electrică a orașului) ce ar avea comuna sau de la o mașină instalată în edificiul destinat pentru dependințe…”. În momentul demarării lucrărilor de construcție, în anul 1894, soluția alimentării de la uzina electrică comunală a devenit irealizabilă, astfel că cei doi arhitecți revin cu un nou proiect pentru „depozitul de decoruri și casa mașinelor (…) în acea mărime care e cerută de stațiunea centrală de ecleragiu electric a teatrului și de instalațiunea unei încălziri cu aburi indirecți și că hogeagul pentru aburi se va uni cu clădirea teatrului sau se va proiecta în formă de coloană decorată”. A rezultat clădirea anexă, Uzina electrică.
În perioada în care a fost director al Naționalului ieșean, 1910 – 1918, scriitorul Mihail Sadoveanu a locuit în clădirea Uzinei electrice. Tot aici, între anii 1917 – 1918, au avut loc repetițiile „Orchestrei simfonice a artiștilor mobilizați”, organizată și condusă de George Enescu. Primul concert a fost prezentat pe 17 decembrie 1917, pe scena Teatrului Național, în prezența Reginei Maria.
Mixer cu 24 canale
Procesor efecte
2 CD playere
4 lavaliere
Putere utilă de 2 x 5000 W
7 reflectoare PAR64 de 1000 W
4 proiectoare de 2000 W
8 proiectoare de 1000 W
4 spoturi de 1000 W
3 circuite mobile
Orgă lumini PHOTON 24 canale