„Plugarul și Moartea” de Johannes von Tepl, în regia lui Silviu Purcărete, invitat la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea

Unul dintre cele mai premiate spectacole ale Teatrului Național Iași, „Plugarul și Moartea” de Johannes von Tepl, în regia lui Silviu Purcărete, este invitat la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea, în secțiunea off-concurs. Reprezentația va închide evenimentul, fiind programată pe 11 iunie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Dramatizare și regie: Silviu Purcărete

Scenografie: Dragoș Buhagiar

Muzică originală: Vasile Șirli

Video design: Andrei Cozlac

Asistent regie: Radu Ghilaș

Asistent scenografie: Vladimir Iuganu

Filmări chroma: Alexandru Condurache

Transmisie online, operator video, asistență filmări chroma: Constantin Dimitriu 

Distribuție: 

Călin Chirilă

și 

Diana Chirilă, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Camelia Bogleș, Smaranda Hăisan, Robert Agape, Marian Alexandru Chiculiță, Flavius Grușcă, Alexandru Maxim, Valentin Mocanu

Cântă: Diana Chirilă, Diana Roman, Livia Iorga, Oana Sandu, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Smaranda Hăisan, Camelia Bogleș     

 Festivalul se află la a VIII-a ediție și se desfășoară în perioada 1-11 iunie, continuând tradiția începută în 2013, în formatul unui festival amplu și divers, dar și în 1976, prin Festivalul de Teatru Scurt, cuprins în prezent în cadrul FITO. Evenimentul de anul acesta va avea trei mari secțiuni: secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, secțiunea off-concurs și secțiunea outdoor, care cuprind spectacole atât de la teatre importante din România, cât și din străinătate, inclusiv din Orientul Îndepărtat.

În 2022, producției „Plugarul și Moartea” i-au fost decernate două importante premii UNITER: Premiul Cel mai bun spectacol și Premiul pentru creativitatea video design-ului și mapping-ului, oferit lui Andrei Cozlac. 

În același an, la Festivalul Internațional de Teatru Theater at the Crossroads din Serbia, a primit patru premii: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună scenografie (Dragoș Buhagiar), Cel mai bun video design (Andrei Cozlac) și Cel mai bun rol masculin (Călin Chirilă).

Imediat după evenimentul de la Oradea, spectacolul va putea fi văzut și de publicul sucevean, pe 13 iunie, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

Biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrală
(rezervări tel. 0232 255999) și de pe teatrulnationaliasi.ro,
entertix.ro, myticket.ro.

Mai multe articole

Află noutăți despre spectacole, premiere sau festivaluri.

Trei premii UNITER pentru spectacolul Teatru Național Iași, "Antologia dispariției", în regia lui Radu Afrim.