Spectacolul Frici – Premiera lunii decembrie

Pe 17 decembrie, de la ora 17:00, la Uzina cu Teatru, va avea loc premiera spectacolului „Frici” de Ana Sorina Corneanu, în regia Irinei Popescu-Boieru.

Textul montat a fost desemnat știgătorul celei de-a treia ediții a proiectului Lecturi³”, organizat de Teatrul Național Iași în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și revista Alecart. Conform regulmentului, cea mai bună piesă jurizată este transpusă scenic și intră în repertoriul Naționalului ieșean.

„Frici” îi are în distribuție pe: Haruna Condurache, Diana Roman, Livia Iorga, Diana Chirilă, Andreea Boboc, Catinca Tudose, Oana Sandu, Daniel Busuioc, Dumitru Georgescu, Brândușa Aciobăniței. Scenografia spectacolul este creată de Cătălin Târziu, mișcarea scenică este coordonată de Oana Sandu.

Este o piesă care vorbește despre cele mai profunde și mai neașteptate frici ale noastre. Despre puterea pe care o câștigăm prin verbalizarea lor, despre vindecarea prin înfruntarea lor. Frici  este o piesă – terapeutică, un experiment care își propune să implice, în măsura în care este posibil, publicul, participarea lui la joc, dezbaterea și confesiunea fiind încurajate. – autoarea, despre textul câștigător al proiectului Lecturi³

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul Teatrului Național.

Ana Sorina Corneanu, premii și nominalizări:

  • Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2019 – „Hai să vorbim despre viață”, spectacol montat în 2021, la Teatrul Național București, regia Zsuzsana Kovacs, selectat în Festivalul Național de Teatru/ FNT31 – la secțiunea Creația.Feminin.
  • Premiul UNITEM pentru dramaturgie, 2020 – „Hai să vorbim despre viață”;
  • Nominalizare UNITER – cea mai bună piesă românească a anului 2020 – „Stockholm”
  • Premiul UNITEM pentru dramaturgie2021 – „Recviem pentru nostalgie”
  • Finalistă CND, în cadrul Festivalului de dramaturgie românească, Timișoara – 2021 – cu piesa „Stockholm”
  • Premiul II – în cadrul Bacău Fest Monodrame, Teatrul Municipal Bacovia, cu piesa „Interplanetar”
  • Nominalizare în etapa a doua a concursului de piese scurte (10 minutes play for women) pentru podcast, la Fizzy Sherbet plays, UK, cu piesa „The bistro”

Biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrală
(rezervări tel. 0232 255999) și de pe teatrulnationaliasi.ro,
entertix.ro, myticket.ro.

Mai multe articole

Află noutăți despre spectacole, premiere sau festivaluri.

© Teatrul National Iași - 2023. Toate drepturile rezervate.

Made with love by Wepixel