1984

de George Orwell, o adaptare de Robert Icke și Duncan Macmillan

Regia: Claudiu Goga

Sala Mare

Durată: 2h și 15 min
Data premierei: 9.09.2022

Creatori

Regia și ilustrația muzicală: Claudiu Goga Scenografia: Ștefan Caragiu Video design: Andrei Cozlac Aranjament muzical: Diana Roman

Distribuția

Actor

Cosmin Maxim

Actor

Constantin Puşcaşu

Actor

Ada Lupu

Actor

Călin Chirilă

Actor

Ionuţ Cornilă

Actor

Petronela Grigorescu

Atenționare! În acest spectacol se folosesc lumini intermitente, care pot dăuna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă. Spectacol nerecomandat copiilor sub 12 ani.

Informații suplimentare

Romanul lui George Orwell a fost scris în 1948 și publicat un an mai târziu; de la publicare și până în prezent, a fost considerat una dintre cele mai influente scrieri, fiind, până de curând, pe lista celor mai bune o sută de romane în limba engleză. Plasată într-un viitor distopic, dar atât de actual, acțiunea din 1984 are loc în era postatomică, într-un stat totalitar controlat de „Big Brother” (Fratele cel Mare), unde intelectualul Winston Smith , funcționar într-un departament al Ministerului Adevărului, se îndrăgostește, se răzvrătește și, în final, capitulează sub tortură.

Recenzii

Încă o dată, alături de Andrei Cozlac (video design) și Ștefan Caragiu (scenografia), Claudiu Goga reușește un adevărat tur de forță, în care dimensiunea vizuală este perfect susținută de intruziunile muzicale, într-un aranjament semnat de Diana Roman (de la sonoritățile solemne ale începutului până la tânguirile și lumina din vocea Petronelei Grigorescu, apoi la zgomotele infernale, mecanice care însoțesc momentele în care deținutul din camera 101 este supus torturii). Și a fost, din nou, o fericită întâlnire între experiența actorilor și rigoarea impusă de Claudiu Goga. Un joc curat, perfect orchestrat, păstrând naturalețea și recuperând nu doar atmosfera orwelliană, ci și adevărul uman al personajelor sale. Felicitări, Cosmin Maxim, Constantin Pușcașu, Ada Lupu, Călin Chirilă, Ionuț Cornilă, Petronela Grigorescu, Adi Cărăuleanu, Horia Veriveș, Andreea Boboc și Diana Roman! (Alecart)

Mai multe spectacole

Premieră: 9.09.2022

Sala Mare

1984

de George Orwell, o adaptare de Robert Icke și Duncan Macmillan

Durata: 2h și 15 min

Regie: Claudiu Goga

Premieră: 11.01.2020

Sala Mare

Gaițele

de Alexandru Kirițescu

Durata: 2h 20' (fără pauză)

Regie: Ovidiu Lazăr

© Teatrul National Iași - 2023. Toate drepturile rezervate.

Made with love by Wepixel