Dansul Delhi

de Ivan Vîrîpaev

Regia: Radu Afrim

Sala Teatru Cub

Durată: 2h
Data premierei: 23.01.2019

Creatori

Regia: Radu Afrim Scenografia: Cosmin Florea Univers sonor: Radu Afrim Video: Andrei Cozlac Asistent regie: Simona Ionelia Țăruș Traducere: Elvira Rîmbu

Distribuția

Actor

Ada Lupu

Actor

Tatiana Ionesi

Actor

Dumitru Georgescu

Actor

Puşa Darie

Actor

Livia Iorga

Actor colaborator

Marina Munteanu

Premii Awards

Premiul UNITER 2020 acordat actriței Pușa Darie la categoria ,,Cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul „Mama”

Trailer

Play Video Play Video

Informații suplimentare

dansul delhi poate fi văzut ca un spectacol format din șapte piese într’un act (cu titluri scrise înainte de fiecare piesă) însă eu nu exclud nici varianta unei singure piese în șapte acte. am repetat împreună cu actorii ținând cont de ambele posibilități. uneori, la repetiții, stăteam cu toții pe malul heleșteului unei logici ademenitoare gata să intram în apa lui care-ți trece peste cap și peste mâini, deși aveam în spatele nostru o mare de posibilități. aceasta e o piesa despre inimă, nu despre creier. este despre a’ți asculta bătăile inimii. tot timpul. pentru ca aceasta e muzica pe care noi dansăm. poveştile lui vîrîpaev sunt spuse în buclă / în loop destinele și cuvintele se repetă sunt aceleași întâmplări cu alte trupuri care se învârt ca în tabloul lui Burne-Jones on the whell of fortune și din când în când mai coboară pe insula morții pentru o moarte mai scurtă sau mai lungă.

Radu Afrim

Recenzii

Ce este totuși dansul Delhi? Un dans născut deopotrivă din ignorarea și din prea acuta, nemăsurata, nebuneasca asimilare a murdăriei și a suferinței. Un dans a cărui creatoare, o balerină renumită pe nume Ecaterina, care va plăti pentru el prețul suprem, a fost și indiferentă, și cinică, și disprețuitoare la adresa vieții și a semenilor săi, dar și un fel de recipient colector al tuturor acestor realități. Un dans al morții, moartea fiind unica realitate și certitudine a vieții. (Yorick)

Mai multe spectacole

Premieră: 15.12.2023

Sala Uzina cu Teatru

Manichiura roșie

de Erica Moldovan

Durata: o oră 15 min.

Regie: Irina Popescu-Boieru

Premieră:

Sala Teatru Cub

Oglinda (spectacol-lectură)

piesă într-un act de Nic Ularu

Regie: Nic Ularu